 |
اخبار > مراسم اختتامیه جشنواره همدان برگزار شد |
 |
نسخه چاپي ارسال به دوست
شماره خبر : ٣٧٧٥٨٧ تاريخ درج خبر : دوشنبه ٢٧ ارديبهشت ١٣٩٥ ساعت درج خبر : ١٦:٤٨
با حضور معاون پژوهش حوزههای علمیه؛
مراسم اختتامیه جشنواره همدان برگزار شد
مراسم اختامییه سومین جشنواره استانی علامه حلی(ره) با حضور طلاب و مسئولین حوزههای علمیه در تالار معلم شهر همدان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جشنواره علامه حلی(ره)، سومین جشنواره استانی علامه حلی(ره) همدان امروز دوشنبه 27 اردیبهشتماه با معرفی 21 اثر منتخب به کار خود پایان داد.
آیتالله موسوی اصفهانی، مدیر حوزه علمیه همدان در سخنانی ضمن خوشامد به میهمانان این مراسم، برگزاری این جشنواره به صورت استانی را باعث شکوفایی استعدادهای طلاب دانست و افزود: در برنامهریزیهای جدید برای حوزههای علمیه باید رویکرد جدیدی نسبت به پژوهش لحاظ شود و طلاب از ابتدا با مقدمات پژوهش آشنا شوند.
در بخش دیگری از این مراسم، حجتالاسلام والمسلمین سید علی عماد، معاون پژوهش حوزههای علمیه، پژوهش و تحقیق در حوزههای علمیه را نیازمند ممارست دانست و افزود: پژوهش در حوزه رابطه مستقیمی با آموزش دارد و هر چه آموزش دقیقتر باشد، پژوهشها و تحقیقات وزانت علمی بیشتری خواهند داشت.
در ابتدای این مراسم، حجتالاسلام سعید کاظمی، دبیر سومین جشنواره استانی علامه حلی(ره) همدان، گزارشی از روند ارزیابی آثار دریافتی در این دوره ارائه کرد و گفت: در جشنواره امسال میزان مقالات و تحقیقات درباره فقه و اصول و علوم حوزوی بیشترین نسبت را به خود اختصاص داده بود.
مروری بر اظهارات سخنرانان مراسم سومین جشنواره علامه حلی(ره) استان همدان به نقل از خبرگزاری حوزه
آیتالله موسوی اصفهانی:
مدیر حوزه علمیه همدان اظهار داشت: برگزاری این جشنواره به صورت استانی باعث افتخار حوزههای علمیه و شکوفایی استعدادهای طلاب است.
آیتالله موسوی اصفهانی با اشاره به این که در حوزههای علمیه باید به مقوله پژوهش توجه ویژه ای شود، خاطرنشان کرد: در برنامهریزیهای جدید برای حوزههای علمیه باید رویکرد جدیدی نسبت به پژوهش لحاظ شود و طلاب از ابتدا با مقدمات پژوهش آشنا شوند.
وی با اشاره به وضعیت موجود حوزههای علمیه به لحاظ پژوهشی، تصریح کرد: بسیاری از طلاب سطح سه آنگونه که باید و شاید در امر پژوهش مهارتی ندارند و این امر نشاندهنده ضرورت توجه بیش از پیش به این مسئله مهم در حوزه است.
مدیر حوزه علمیه همدان در ادامه افزود: پایاننامه و تحقیق از مسائلی است که طلاب سطح سه باید به راحتی توانایی نگارش آن را داشته باشند، اما چیزی که در حال حاضر مشهود است این است که بسیاری از طلاب در این زمینه توانایی لازم را ندارند.
وی با اشاره به برنامه جدید آموزشی حوزه، یادآور شد: برنامه جدید آموزشی از سال گذشته به صورت آزمایشی در مدرسه علمیه زنگنه همدان شروع شده و در این برنامه مسئله پژوهش به عنوان امری محوری دیده شده است.
رئیس شورای جشنواره استانی علامه حلی(ره) همدان افزود: در صورت موفقیت برنامه جدید آمورشی، سال آینده اجرای آن در سه مدرسه دیگر نیز آغاز میشود تا طلاب بتواند با رویکردی جدید به تحصیل، تحقیق و پژوهش بپردازد.
آیتالله موسوی اصفهانی در پایان تاکید کرد: باید سرعت بیشتری به برنامههای پژوهش درحوزههای علمیه داده شود و دلسوزان حوزه تمام توان خود را برای پژوهش به کار گیرند.
حجتالاسلام والمسلمین عماد:
معاون پژوهش حوزههای علمیه تصریح کرد: اگر بخواهیم مسئله انقلابی ماندن حوزههای علیمه را پیگری کنیم، باید بستر آن را آماده کرد و راهی جز پژوهش وجود ندارد.
حجتالاسلام والمسلمین سید علی عماد افزود: پژوهش به معنای تولید دانش است که متوقف بر پیش نیاز علمی است و حوزههای علمیه باید در انجام و ایجاد پیش نیاز علمی طلاب اهتمام ویژه ای را از خود نشان دهند
وی، پژوهش را در سه محور دسته بندی کرد و گفت: پژوهش میتواند در سه روش ایجاد شود، نخست انجام تقریری نو و بیانی جدید از مسئلهای علمی و یا این که مسئله علمی دوران گذشته به زبان امروزی و با بیانی امروزی به روز گردد و یا پاسخ به سئوالی جدید در امری پژوهشی مطرح شود.
حجتالاسلام والمسلمین عماد ادامه داد: پژوهشگر باید محدوده علوم را بشناسد و با تازههای علوم در جامعه علمی آشنایی داشته باشد تا بتواند سئوالی جدید و بیانی جدید از یک مسئله علمی جدید را ارائه نماید.
وی، پژوهش و تحقیق در حوزههای علمیه را نیازمند ممارست دانست و گفت: در سطح یک و دو عمده پژوهشها صورتی تمرینی دارند و در سطح سه پژوهشها جنبه ترویجی علمی پیدا میکنند.
حجتالاسلام والمسلمین عماد با اشاره به پژوهشهای مطلوب در حوزههای علمیه، خاطرنشان کرد: پژوهشهای علمی در حوزههای علمیه عموما بعد از سطح چهار حاصل میشود که نگاه پژوهشگر نگاهی عمیق و جامع باشد.
معاون پژوهش حوزههای علمیه کشور در پایان، لازمه پژوهش در حوزههای علمیه را در گرو بحث آموزش دانست و عنوان کرد: پژوهش و تحقیق در حوزه رابطه مستقیمی با آموزش دارد و هر چه آموزش دقیقتر باشد، پژوهشها و تحقیقات وزانت علمی بیشتری خواهند داشت.
حجتالاسلام سعید کاظمی:
دبیر جشنواره در استان همدان گفت: از مجموع ۴۰۵ اثر، ۸۰ درصد آن را مقالات علمی، ۱۷ درصد تحقیقات پایانی، دو درصد پایاننامه و یک درصد را کتاب تشکیل میدهد که از بین آنها، ۲۱ اثر برگزیده و شایسته تقدیر شدند.
حجتالاسلام کاظمی با اشاره به اهمیت پژوهش در حوزههای علمیه، اظهار داشت: مکتوبات علمای شیعه در دوران صفویه، آلبویه و اداور دیگر مرهون امنیتی بود که در سایه حکومتهایی که در ارتباط با حوزههای علمیه انطعاف بیشتری داشتند، ایجاد شده است.
معاون پژوهش حوزه علمیه استان همدان افزود: در زمانی که صبحت از پژوهش و تحقیق در حوزههای علمیه به میان میآید، خالی از انصاف است که یادی از شهدای مدافع حرم نداشته باشیم، چرا که شهدای مدافع حرم با ایثار جان خود فرسنگها دور تر از مرزهای ایران اسلامی، سبب شدهاند که امروز حوزههای علمیه با طیب خاطر به تحقیق و پژوهش بپردازند.
وی با اشاره به نعمت برخورداری از نظام اسلامی و حکومت جمهوری اسلامی، خاطرنشان کرد: وجود نظام اسلامی که مبتنی بر عقاید و معارف قرآن و اهلبیت(ع) است، فرصت بینظیر را در تاریخ اسلام برای حوزههای علمیه پدید آورده و لازم است که همه طلاب و علما قدردان این نعمت بوده و در پاسداشت آن بکوشند.
وی در ادامه با اشاره به آثار رسیده به سومین جشنواره علامه حلی استان همدان، افزود: در مجموع 405 اثر به دبیرخانه سومین جشنواره علامه حلی ارسال شد که از این میان 275 اثر از برادران و 130 اثر از خواهران بود.
دبیر اجرایی جشنواره علامه حلی استان همدان یادآور شد: 80 درصد آثار رسیده را مقالات علمی، 17 درصد تحقیق پایانی، دو درصد پایاننامه و یک درصد را کتاب تشکیل میدهد که در مجموع 21 اثر برگزیده و شایسته تقدیر از این میان انتخاب شده است.
وی با اشاره به اختلاف معنادار میان آثار رسیده، در سالهای قبل نسبت به آثار امسال گفت: آثار رسیده به جشنواره سالهای گذشته به لحاظ محتوایی ارتباط کمتری با فضاهای علمی داشت، اما در جشنواره امسال مسئله برعکس آن بود و میزان مقالات و تحقیقات درباره فقه و اصول و علوم حوزوی بیشترین نسبت را به خود اختصاص داده بود.
وی با اشاره به اینکه تحقیق در حوزههای علمیه باید به صورت علمی پیگیری شود، گفت: اهتمام حوزههای علمیه و معاونان پژوهش برآن است که با ایجاد بسترهای مناسب فضایی را برای انجام تحقیات کاملا علمی در حوزههای علمیه به وجود آورند.
...در حال ثبت نظر  نظر شما ...در حال ثبت نظر  خروج
|