 |
اخبار > در جشنواره همدان از صاحبان 21 اثر تقدیر شد |
 |
نسخه چاپي ارسال به دوست
شماره خبر : ٣٩٤١٠٩ تاريخ درج خبر : دوشنبه ٢٧ شهريور ١٣٩٦ ساعت درج خبر : ١٨:٢٢
در جشنواره همدان از صاحبان 21 اثر تقدیر شد
چهارمین جشنواره استانی علامه حلی(ره) طلاب حوزههای علمیه همدان با معرفی نفرات و آثار برگزیده به کار خود پایان داد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجت الاسلام مصطفی سلیمانیان استاد حوزه علمیه همدان با دو اثر برگزیده «فلسفه وجودی شیطان» و «سیر تکامل فهم شیعه از مقامات اهل بیت(ع) در نقد کتاب مکتب در فرایند تکامل » مقام اول این جشنواره را به خود اختصاص داد.
در این جشنواره همچنین از حجت الاسلام علی نظامی، استاد روشن دل و مؤلف کتب اعتقادی و کلامی به صورت ویژه تقدیر به عمل آمد.
لازم به ذکر است در این مراسم از حجج اسلام شیری و رستگاری معاونان پژهش مدارس علمیه آیت الله آخوند(ره) و زنگنه همدان و همچنین خانمها نجفی و قیاسی، معاونان پژهش مدارس علمیه فدک و الزهرا(س) به عنوان فعالان این جشنواره تقدیر به عمل آمد.
به این جشنواره 461 اثر شامل کتاب، مقاله و پایان نامه ارسال شد که 21 اثر برگزیده شدند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مروری بر اظهارات سخنرانان مراسم چهارمین جشنواره علامه حلی(ره) استان همدان به نقل از خبرگزاری رسا
طلاب و روحانیان مسأله پژوهش را جدی بگیرند
آیتالله طه محمدی نماینده ولیفقیه در استان همدان در این مراسم بیان داشت: علامه جوادی آملی میفرماید انسان از دو راه میتواند ما فی الضمیر خود را ابراز کند نخست بیان و دوم بنان.
وی تصریح کرد: بیان این است که انسان با نعمت زبان مقصود خود را به دیگران ارایه دهد، متاسفانه یکی از ضعفهای حوزههای علمیه در نظام جدید تحصیلی خالی بودن آموزش فن خطابه است.
آیتالله طه محمدی گفت:حضرت علی(ع) در راستای اهمیت فن خطابه میفرماید بعضی از بیانها سبب سحر شدن مخاطبان میشود از این رو غافل شدن از مسأله فن خطابه سبب ضررهای فراوانی برای حوزههای علمیه میشود.
وی افزود: انسان باید انگشتان خود را به کار بیاندازد و از راه نوشتار مقصود خود را به دیگر مخاطبان ارائه دهد، یکی از مؤثرترین راههای انتقال محتوا نوشتن آثار دینی است.
امام جمعه همدان بیان داشت: اهل قلم بودن رهبر کبیر انقلاب و رهبر معظم انقلاب زبانزد خاص و عام بوده و هست که مسئولیت سبب نشده که آنها از علم و پژوهش جدا بمانند.
وی با بیان اینکه علوم اسلامی باید با قلم علمای دین به دیگران ارائه شود بیان داشت: طلاب علوم دینی باید مطالب اسلامی را با قلمی شیوا به دیگران و جهانیان بیان کنند.
آیتالله طه محمدی در پایان با اشاره به اینکه پژوهش از مسائل مهم در تبلیغ دین الهی است گفت: افرادی که استعداد نوشتن را دارند اگر این کار را نکنند هم به خود و هم به دین الهی خیانت کردهاند.
اهداف و موانع پژوهش در حوزههای علمیه
حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی رضایی اصفهانی، عضو هیأت علمی جامعة المصطفی العالمیة در این مراسم گفت: برای تأیید مسأله پژوهش همین بس که دین اسلام جامعه بیسواد زمان نبی مکرم اسلام(ص) را متصل به علم الهی کرد.
وی در ادامه افزود: خداوند متعال در آیه نخست سوره قلم قسم به نون و قلم یاد میکند، بنا به نظر برخی مفسران نون به معنای جوهردان است و این قسم نشانگر اهمیت پژوهش و نوشتن را میرساند.
این استاد جامعة المصطفی العالمیة با اشاره به نکات مهم در علمآموزی بیان کرد: رژیم غذایی مناسب، ورزش و تفریح منظم و پرهیز از افراط و تفریط جزء بهداشت مطالعهگر به شمار میرود.
وی ادامه داد: یک محقق باید با هدفی الهی به مطالعه و تحقیق و تفکر بپردازد و نسبت به عواملی همچون توکل، تمرین، صبر در مسائل و ارائه مطالب عالمانه توجه ویژهای داشته باشد.
حجتالاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی گفت: محققان باید با پرهیز از تعصبهای قومی و مذهبی به نگارش مطالب علمی بپردازند چون هیچکس با حقیقت مشکل ندارد و مطلب بیطرفانه را عموم مردم پذیرا هستند.
وی در ادامه افزود: عدم شجاعت در نظریهپردازی، تقلید در پژوهش و شخصیتزدگی، کمصبری و کمحوصلی، راحتطلبی، عدم انتقادپذیری از آفات و موانع پژوهشگران به شمار میرود.
حجتالاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی در پایان با اشاره به زشتی دنیازدگی در مسأله پژوهش اظهار داشت: پژوهشگران نباید به فکر در آوردن پول باشند، هدفکار در حوزههای علمیه تبلیغ دین الهی است نه چیزی دیگر.
...در حال ثبت نظر  نظر شما ...در حال ثبت نظر  خروج
|