 |
اخبار > نهمین دوره جشنواره علامه حلی برگزار شد |
 |
نسخه چاپي ارسال به دوست
شماره خبر : ٣٩٦٥٦٨ تاريخ درج خبر : پنج شنبه ٧ دی ١٣٩٦ ساعت درج خبر : ١٦:٢٣
نهمین دوره جشنواره علامه حلی برگزار شد
مراسم پایانی نهمین جشنواره کشوری علامه حلی(ره) با حضور آیتالله امینی و رونمایی از کتاب ایشان و همچنین تجلیل از پژوهشگران برتر حوزه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، در این مراسم که روز پنجشنبه 7 دیماه در تالار قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) در قم برگزار شد، آیتالله اعرافی، مدیر حوزههای علمیه در سخنانی با اشاره به سنن حوزه، این سنن را پژوهشمحور و دانست و به تشریح اقدامات حوزه در جهت پژوهشمحور کردن نظام آموزشی پرداخت.
رونمایی از کتاب «رهنمودهایی به طلاب و دانشجویان جوان» اثر آیتالله ابراهیم امینی از اساتید برجسته حوزه که با سخنرانی وی نیز همراه بود، از بخشهای دیگر این مراسم بود.
همچنین حجتالاسلام والمسلمین محمودرضا جمشیدی، مدیر حوزههای علمیه خواهران نیز در سخنانی به ظرفیتهای گسترده حوزه علمیه خواهران در پیشبرد حوزههای پژوهشی در حوزه تاکید کرد.
حجتالاسلام والمسلمین جواد اسماعیلنیا، دبیر این جشنواره نیز در سخنانی از رشد چشمگیر پژوهشهای حوزوی خبر داد و گفت: رشد آثار دوره اول تا نهم چشمگیر بوده است.
وی افزود: 2249 اثر در دوره نخست جشنواره در سال 1387 ارسال شده بود که در این دوره 25278 اثر به دبیرخانه رسیده است؛ این رشد در میان خواهران و برادران متعادل بوده است.
وی گفت: در سالهای اول تنها در سه استان این جشنواره بصورت استانی برگزار میشد که امسال این جشنواره در ۲۶ استان برگزار شد و استانهای دیگر نیز در دهمین دوره شرکت خواهند کرد.
حجتالاسلام والمسلمین اسماعیلنیا اظهارکرد: این جشنواره نقش مهمی در ترغیبب طلاب استانهای مختلف برای حضور علمی داشته است؛ خراسان بزرگ با ۳۱۰۰ اثر و قم و اصفهان رتبههای بعدی را از نظر تولید آثار به خود اختصاص دادهاند.
دبیر جشنواره علامه حلی بیان کرد: قطعا میزان باورمندی مدیران استانی نسبت به پژوهش در میزان و کیفیت آثار نقشی بیبدیل دارد؛ در برخی از استانها انتظار دارند که با مدارس متعدد بتوانند آثار علمی بیشتری تولید کنند؛ استانهایی چون اردبیل و فارس و تهران و مازندران از حیث کمی شاهد افت آثار بودهاند؛ کرمانشاه و لرستان و چهارمحال و سیستان و بلوچستان و کردستان نیز شاهد رشد چشمگیری بودهاند.
حجتالاسلام والمسلمین اسماعیلنیا اظهار کرد: در حوزه مقالهنویسی ۵۸ درصد، کتابنویسی ۳۳۰ درصد و پایاننامهنویسی ۳۳۰ درصد رشد حاصل شده است؛ در حوزه مقالهنویسی به دلیل گرایش طلاب به اصل پژوهش شاهد رشد خوبی بودهایم.
دبیر جشنواره علامه حلی بیان کرد: ۲۰ هزار اثر از تعداد آثار این جشنواره شامل مقالات علمی بوده است، زیرا طلاب علاقه بیشتری به پژوهش و مقالهنویسی بروز دادهاند؛ البته ترغیبهای آموزشی نیز در این زمینه اثرگذار بوده است.
وی گفت: طلاب شرکتکننده، در گروه علمی "اخلاق تربیت"، "علوم انسانی" و "کلام"، بیشترین مقالات را به جشنواره ارسال کردهاند؛ در این جشنواره باید معترف باشیم که در برخی نقاط موفق عمل نکردهایم که از جمله آنها استفاده ناکافی از ظرفیت طلاب غیر ایرانی است.
دبیر جشنواره علامه حلی بیان کرد: مشکل مالی، عدم تناسب نیرو با تعداد آثار گسترده در دبیرخانه و استانها، نیاز به حضور مدیریت علمی در دبیرخانههای استانی، نیاز به تثبیت جایگاه دبیر جشنواره علامه حلی در استانها، نیاز به بودجه برای حمایت از پژوهشگران برتر، عدم وجود نشریه مختص به جشنواره به دلیل مشکلات مالی و... از جمله مشکلات و چالشهای این جشنواره بوده است.
در پایان این مراسم از پژوهشگران برتر این جشنواره حوزوی تجلیل شد.
گزارش مشروح برگزاری این مراسم بزودی در همین سایت منتشر خواهد شد/
...در حال ثبت نظر  نظر شما ...در حال ثبت نظر  خروج
|