 |
اخبار > تجلیل از برگزیدگان نخستین جشنواره در استان ایلام |
 |
نسخه چاپي ارسال به دوست
شماره خبر : ٤٠٤١٢٩ تاريخ درج خبر : چهارشنبه ٦ آذر ١٣٩٧ ساعت درج خبر : ١٤:٣٣
تجلیل از برگزیدگان نخستین جشنواره در استان ایلام
مراسم اختتامیه نخستین جشنواره علامه حلی(ره) استان ایلام با تجلیل از 25 پژوهشگر جوان برتر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جشنواره علامه حلی(ره)، مراسم اختتامیه نخستین جشنواره علامه حلی(ره) استان ایلام با حضور مسئولین علمی و فرهنگی استان و طلاب خواهر و برادر، در سالن آمفی تئاتر مجتمع فرهنگی هنری ارشاد ایلام برگزار شد.
در این مراسم مدیر حوزه علمیه استان با تأکید بر اینکه حیات حوزه در گرو تحقیق و پژوهش است، گفت: قریب به 180 مقاله به اولین جشنواره استانی حلی ارسالشد و به اذعان داوران جشنواره، اذعان داشتند بعضی از مقالات در حد کشوری بوده و استانداردهای تحقیق و پژوهش در آنها به خوبی رعایت شده است.
همچنین، نماینده ولیفقیه در این استان با تأکید بر اینکه نام علامه حلی برای طلاب و روحانیون از نظر علمی، تقوا و اخلاص تکلیفآور است، گفت: نقشی که قلم میتواند ایفا کند، منحصربهفرد است؛ یک فرد هر چه بلیغ و هنرمند در سخنرانی باشد، گذراست و تا زمانی که با هنر قلم نقش ماندگاری به خود نگیرد، در زمان کوتاهی به فراموشی سپرده میشود.
دبیر نخستین دوره جشنواره در ایلام نیز با اشاره به آثار ارسال شده به دبیرخانه استانی این جشنواره، اظهار کرد: در مجموع تعداد 179 اثر در قالب مقاله، تحقیق پایانی و پایاننامه به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این میان 123 اثر مربوط به حوزه علمیه برادران و 56 اثر مربوط به حوزه خواهران است که پس از ارزیابیهای به عمل آمده توسط شورای علمی جشنواره، تعداد 25 اثر منتخب شد، از این تعداد 14 اثر از حوزه علمیه برادران و 11 اثر مربوط به حوزه علمیه خواهران میشود.
در ادامه این مراسم از پژوهشگران جوان برتر این جشنواره در استان ایلام تجلیل به عمل آمد.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
اظهارات سخنرانان مراسم نخستین جشنواره علامه حلی(ره) استان ایلام به نقل از خبرگزاری حوزه
نام علامه حلی برای طلاب و روحانیون تکلیفآور است
حجتالاسلام والمسلمین اللهنور کریمیتبار، نماینده ولیفقیه در ایلام اظهار کرد: علامه حلی از لحاظ تقوا و علم در مرحلهای بسیار بالا قرار داشتند.
وی، با تأکید بر اینکه نام علامه حلی برای طلاب و روحانیون از نظر علمی، تقوا و اخلاص تکلیف آور است، ابراز کرد: نقشی که قلم میتواند ایفا کند، منحصربهفرد است؛ یک فرد هر چه بلیغ و هنرمند در سخنرانی باشد، گذراست و تا زمانی که با هنر قلم نقش ماندگاری به خود نگیرد، در زمان کوتاهی به فراموشی سپرده میشود.
امام جمعه ایلام، ابراز کرد: حرکت هنرمندی علمی طلاب و فضلا که با قلم آمیخته از حرکات خوبی است و نیاز فعلی و ضروری جامعه و حوزههای ماست، بهویژه در شرایط فعلی که نیاز به تحقیق و پژوهش وجود دارد؛ تحقیق برای پاسخگویی به نیازهایی که در جامعه وجود دارد و مسائل نوپدیدی که نیاز به پاسخ دارند.
حجتالاسلام والمسلمین کریمیتبار بیان کرد: آثار مکتوب می توانند نقش عالی ایفا کنند؛ کتاب و آثار مکتوب، بسیار تأثیرگذار است و مخاطب را با خود همراه میکند و بالاترین از این قرآن کریم است که همه دنیا را به مبارزه میطلبد؛ قرآن کریم باوجدان و فطرت انسانی صحبت میکند و نسبت به هر آنچه بشر نیاز دارد، پاسخگوست.
نماینده ولی فقیه در ایلام یادآور شد: اگر کسی قلم به دست بگیرد و مسئله محور پیش برود، قطعاً تأثیرگذار است؛ قلمی میتواند تأثیرگذار باشد که مخاطب را با خود همراه کند. مجاهده فی سبیل اللهاکبر، اثر قلم است که به این مقام میرسد، علم عالم است که مجاهد پرور میشود و قلم است که محافظ خون شهید، پاسدار آن و مؤثر در تداوم راه شهداست.
امامجمعه ایلام در پایان بابیان اینکه در شرایط فعلی تحقیق و پژوهش باید محور همه برنامهها باشد، خاطرنشان کرد: هنر قلم اگر با استدلال باشد، دارای قدرت بیشتری است و بر اندیشه انسان تأثیر میگذارد و امید است که این امر، رشد چشمگیری داشته باشد.
حیات حوزه در گرو تحقیق و پژوهش است
حجتالاسلام والمسلمین مرادبیگی، مدیر حوزه علمیه استان نیز با اشاره به هفته بسیج و وحدت، اظهار کرد: هفته بسیج و وحدت قدرت اسلام را به دنیا معرفی کرد.
وی افزود: رسالت بزرگ پیامبر(ص) این بود که مردم را به کمال اخلاقی و درجات بالای علمی برساند و رسالت امروز طلاب بهعنوان کسانی که راه پیامبر(ص) را ادامه میدهند نیز این است که مردم را در دو بعد «معنویت و اخلاق» و «علمی» به کمال برسانند.
مدیر حوزه علمیه ایلام، با اشاره اینکه باید طلبههایی داشته باشیم که محقق و پژوهشگر باشند، ابراز کرد: طلاب و روحانیون باید در مسیر کمال اخلاقی و علمی گام بردارند؛ حوزه علمیه بهعنوان یکنهاد مقدس دینی متولی دین جامعه است که دین را بدون انحراف و خرافات، خالصا و ناب به جامعه تزریق می کند.
وی بابیان اینکه روح حوزه علمیه بر پژوهش استوار است، تصریح کرد: طلاب و روحانیون اگر بخواهند جامعه را به کمال اخلاقی برساند، باید پژوهشگر و محقق باشند و درعینحال دارای تذهیب نفس را نیز در اولویت قرار دهند تا بتواند مردم را از گمراهی و ضلالت بیرون آورند.
حجت الاسلام والمسلمین مرادبیگی با تأکید بر اینکه حیات حوزه در گرو تحقیق و پژوهش است، گفت: حوزه علمیه استان ایلام حوزهای نوپاست که قریب به ۵۰۰ طلبه دارد و اکثر اساتید این حوزه از فرزندان این استان بوده و افتخارآمیز هستند.
وی با اشاره به اینکه قریب به 180 مقاله به اولین جشنواره استانی حلی ارسالشده است، افزود: 55 مقاله مربوط به حوزه خواهران بوده و 125 مقاله هم حوزه برادران؛ داوران عزیز این جشنواره اذعان داشتند بعضی از مقالات در حد کشوری است و استانداردهای تحقیق و پژوهش در آنها خوب رعایت شده است.
مدیر حوزه علمیه استان ایلام، گفت: جشنواره علامه حلی این نوید را داد که حوزه استان باید تقویت شود. طلاب ما طلبههای نخبهای هستند و زمینه پیشرفت بیشتر نسبت به سایر استانها را دارند.
وی، بابیان اینکه حوزه ایلام یک حوزه بالنده و پویاست، یادآور شد: اگر نسبت به این مسئله توجه شود در شهرستانها نوید یک حرکت اخلاقی و علمی وجود دارد، هر چه حوزههای علمیه قوی باشند، شهرستانها میتوانند از این حوزهها بهترین بهره را ببرند.
حجتالاسلام والمسلمین مرادبیگی، در پایان ابراز امیدواری کرد: طلاب کمال اخلاقی و علمی را طی کنند و با تحقیق و پژوهش در زمینه پاسخگویی به نیازهای جامعه گام بردارند.
گزارش دبیر نخستین جشنواره استانی ایلام
حجتالاسلام علیاصغر بسطامی، دبیر جشنواره استانی و معاون پژوهشی حوزه علمیه استان ایلام نیز در سخنانی اظهار کرد: جشنواره علامه حلی یکی از جشنواره سراسری حوزههای علمیه است.
وی، بابیان اینکه این جشنواره قریب به 10 سال است که در سطح حوزههای علمیه کشور برگزار میشود، افزود: فلسفه وجود این جشنواره یک جشنواره علمی و پژوهشی برای طلاب زیر 31 سال و طلاب جوان و روحانیت خواهر و برادر در زمینه تحقیق و پژوهش است.
حجتالاسلام بسطامی، ابراز کرد: دهمین دوره در سال 96 پشت سر گذاشته شده و مرحله استانی این جشنواره از سال 93 آغاز شده که در استان ایلام برای اولین بار در سال جاری برگزارشده است که این استان قابلیت و توانایی برگزاری این جشنواره را در استان داشته است که نشان دهند رضایت بخشی طلاب ایلامی ازنظر مدیران حوزه علمیه کشور است.
دبیر جشنواره استانی علامه حلی ایلام، یادآور شد: مهرماه سال گذشته آغاز و آثار دریافت شد و به لطف خداوند نزدیک 180 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال گردید که بهنوعی کمسابقه بوده است.
وی، افزود: آثار ارسالی قالب مقاله، تحقیق، پایاننامه و کتاب در 10 رشته علمی تفسیر، علوم قرآنی و حدیث، کلام، فلسفه و منطق، اخلاق و تربیت، فقه و حقوق اسلامی، اصول فقه، تاریخ اسلام و تشیع، ادبیات و علوم انسانی (مرتبط با دین) به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
حجتالاسلام بسطامی یادآور شد: بیشترین آثار ارسالی در حوزه اخلاق و تربیت و کمترین آثار ارسالی در حوزه ادبیات عرب بود که در سه مرحله مورد ارزیابی قرار گرفتند، آثار ارسالی بر اساس آییننامه جشنواره انتخاب و بر اساس رأی شورای علمی جشنواره نفرات برگزیده انتخاب شدند که در این مراسم مورد تجلیل قرار میگیرند.
...در حال ثبت نظر  نظر شما ...در حال ثبت نظر  خروج
|