 |
اخبار > ضرورت کمک گرفتن از بزرگان در پژوهش موضوعات حساس |
 |
نسخه چاپي ارسال به دوست
شماره خبر : ٤٠٦٠٨٤ تاريخ درج خبر : پنج شنبه ١٦ اسفند ١٣٩٧ ساعت درج خبر : ١٨:٤٠
آیتالله العظمی سبحانی مطرح کردند:
ضرورت کمک گرفتن از بزرگان در پژوهش موضوعات حساس
مرجع تقلید شیعیان اظهار داشتند: اگر خداوند به قلم قسم میخورد به خاطر اسرار قلم است و چیزی که تمدنی را به تمدن دیگر منتقل میکند قلم میباشد و اگر قلم نبود تمدنها منتقل نمیشدند.
به گزارش روابط عمومی جشنواره علامه حلی(ره)، حضرت آیتالله العظمی جعفر سبحانی، از مراجع معظم تقلید شیعیان در مراسم اختتامیه دهمین جشنواره علامه حلی که پیش از ظهر امروز در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، گفتند: در عظمت قلم همین کافی است که اولین آیات قرآن درباره قلم بوده است.
ایشان افزودند: نزول اولین آیات قرآن بهسان اولین سخنرانی رئیس جمهور کشورهاست. در اولین سخنرانی یک رئیس جمهور، نقطهنظرات اصلی منعکس میشود. در اولین آیات نازل شده از سوی خداوند نامی از قلم برده شده و این اهمیت قلم را در مکتب خاتمالانبیاء(ص) میرساند و خداوند به قلم قسم میخورد.
مرجع تقلید شیعیان ادامه دادند: قسم به چیزی در قرآن دو مطلب را میرساند: اول به خاطر قداست آن چیز است ؛ مثل قسم به عمر پیامبر(ص) و دوم، موضوع قسم اسراری دارد که ما را به آن اسرار متوجه کند تا مخاطب را به تحقیق وادارد. اگر خداوند به قلم قسم میخورد به خاطر اسرار قلم است و چیزی که تمدنی را به تمدن دیگر منتقل میکند، قلم میباشد و اگر قلم نبود، تمدنها منتقل نمیشدند. قلم علوم اولین را به آخرین منتقل میکند. قلم احترام دارد و به همین خاطر قرآن به آن قسم میخورد.
ایشان به شبههای از وهابیت اشاره کردند و گفتند: کجایند وهابیهایی که میگویند قسم به غیر خدا جایز نیست؟! قسمهای قرآن به غیرخدا زیاد است. آنها میگویند این از خصایص خداوند است. در حالی که قرآن، کتاب راهنما و هدایت است و قسم به غیر خدا جایز است مگر در محاکم که باید لفظ جلاله و یا جانشین لفظ جلاله باشد و دلیلی نداریم که فقط خدا میتواند به غیر قسم بخورد.
آیتالله العظمی سبحانی در ادامه گفتند: امام صادق(ص) در حدیثی میفرماید که سه چیز است پردهها را پاره میکند و دعا به مقام ربوبی و استجابت میرسد، صدای قلم دانشمندان، صدای پای سربازان در میدان جهاد و صدای ریسندگی زنان در خانه. در قدیم نوشتن قلمها صدای خاصی داشت. منظور روایت این است. با قلم شیخ مفیدها و کلینیها شیعه حفظ و گسترش پیدا کرد. درباره صدای پای سربازان که در روایت آمده است اگر جوانان در جنگ تحمیلی رشادت نمیکردند وضعیت ما این گونه نبود.
ایشان درباره آثار و برکات جشنواره علامه حلی گفتند: نوشتن، نویسندگی را در فرد ایجاد میکند و صدها نفر را در مسیر نویسندگی قرار میدهد. همچنین موضوعات تحقیق میشوند و اگر چندین نفر درباره موضوعی بنویسند عصاره اینها تحقیق عالیتری میشود.
مرجع تقلید شیعیان در بیان پیشنهاداتی برای دستاندرکاران جشنواره علامه حلی(ره) اظهار داشتند: موضوعات فراخوان مشخص و معین باشد و در هر موضوعی اثر ارسال نشود. از سوی دیگر، مصادر و منابع هم به پژوهشگران نشان داده و ارائه شود. باید به قلم اهمیت بیشتری داده شود، چون اثر آن محدود به یک جغرافیا نیست و قلم ثبات بیشتری دارد. همچنان که خداوند به قلم قسم میخورد، آثار حوزوی به گونهای باید باشند که بتوان بر آن قسم خورد. همچنین هر اثری نوشته نشود و اگر موضوع حساس است از بزرگان کمگ گرفته شود.
...در حال ثبت نظر  نظر شما ...در حال ثبت نظر  خروج
|