 |
اخبار > پژوهش موتور پیشران در تولید علم است |
 |
نسخه چاپي ارسال به دوست
شماره خبر : ٤١٧٦٣٨ تاريخ درج خبر : دوشنبه ٢٧ ارديبهشت ١٤٠٠ ساعت درج خبر : ١٧:٢٠
پژوهش موتور پیشران در تولید علم است
در فرایند برنامهریزی حوزههای علمیه، پژوهش را به عنوان یک بال مکمل برای فرایند آموزش و تعمیق آن محسوب میکنیم.
به گزارش روابط عمومی جشنواره علامه حلی(ره)، حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی، معاون پژوهش حوزههای علمیه، در سخنان کوتاهی در مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره علامه حلی(ره) که در سالن آیتالله شرعی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران برگزار شد، گفت: نگاه ما به پژوهش به عنوان یک موتور پیشران در تولید علم است و در فرایند برنامهریزی حوزههای علمیه، پژوهش را به عنوان یک بال مکمل برای فرایند آموزش و تعمیق آن محسوب میکنیم.
وی افزود: در طرح جامع پژوهش در سطح یک و سطح دو، پژوهش در فرایند آموزش قرار داده شده و شامل پنج نمره پایانی، تحقیق پایانی، مقاله سال و آموزش مهارتهای پژوهش میشود که در چهار لایه «روش مطالعه برای تحقیق»، «روش استفاده از فناوری در پژوهش»، «روش تحقیق مقدماتی» و «روش نگارش علمی» تدوین شده است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه ادامه داد: راهاندازی کانونهای علمی و تشویق به انتشار نشریات داخلی در مدارس عاملی برای هدایت، فرهنگسازی و تعمیق امر پژوهش در مدارس است.
وی با بیان اینکه در فرایند آموزش پژوهش در حوزههای علمیه به احیا و تعمیق سنتهای پژوهشی توجه شده، افزود: حوزههای علمیه در طی سنوات متمادی یکسری از سنتهای پژوهشی را پایهگذاری کرده و رشد دادهاند و سوی دیگر منعی نیز از استفاده و تسلط بر تجربیات و روشهای جدید انسان در دنیای معاصر نشده و جمع این دو میتواند پژوهش حوزهها را متمایز کند.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره علامه حلی(ره) بیان داشت: جشنواره علامه حلی فضایی است برای قلم زدن طلابی که در سطوح مختلف از نوقلمان تا افرادی که تجارب متعددی دارند و در این فرایند و آوردگاه علمی شرکت میکنند تا خودشان را به ارزیابی بنشینند و از آنجا که این جشنواره نتیجه ارزیابیها و توضیحات ارزیابان را به نویسندگان آثار ارائه میکند، بنابراین شرکت در این جشنواره یک کلاس درس و محلی است برای تمرین، آموزش، یادگیری و رشد.
حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی با بیان اینکه نگاه ما به این جشنواره به عنوان مکملی برای آموزش است، افزود: در جشنواره علامه حلی(ره) همه طلاب لزوما مقالات علمی ـ پژوهشی مشتمل بر تولید نظریه و حل مسائل حلناشده ارائه نمیدهند، بلکه در درجه نخست به این جشنواره به عنوان یک تجربه برای طلاب و به عنوان مکملی برای آموزش آنان نگاه میشود.
وی در پایان اظهار داشت: برای تعالی این جشنواره لازم است وضعیتسنجی از میزان آثار و نگاهی تحلیلی به آثار ارسالشده صورت گیرد تا دغدغه طلاب و آمادگی آنها در عرصههای مختلف علمی مشخص شده و به سیاستگذاران نیز در اولویتگذاری و توانمندسازی طلاب برای موضوعات مورد نیاز کمک کند.
...در حال ثبت نظر  نظر شما ...در حال ثبت نظر  خروج
|