 |
اخبار > جشنواره آذربایجان برگزیدگان خود را شناخت |
 |
نسخه چاپي ارسال به دوست
شماره خبر : ٣٨٣٤١٢ تاريخ درج خبر : دوشنبه ٢٩ شهريور ١٣٩٥ ساعت درج خبر : ١١:١٦
به میزبانی تبریز؛
جشنواره آذربایجان برگزیدگان خود را شناخت
جشنواره استانی علامه حلی بهمنظور تقویت و گسترش فرهنگ پژوهش و تولید علم میان طلاب جوان حوزه در استان آذربایجان شرقی با معرفی نفرات برتر پایان یافت.
به گزارش روابط عمومی جشنواره علامه حلی(ره)، جشنواره استانی علامه حلی روز یکشنبه، 28 شهریور در تبریز و با حضور حجتالاسلام والمسلمین سید علی عماد، معاون پژوهش حوزههای علمیه، آیتالله محسن مجتهد شبستری، نماینده ولیفقیه در آذربایجان شرقی، حجتالاسلام والمسلمین جواد اسماعیلنیا، دبیر جشنواره علامه حلی(ره) و حجتالاسلام والمسلمین علی انتظاری، مدیر حوزه علمیه استان با معرفی نفرات برتر پایان یافت.
حجتالاسلام والمسلمین سید علی عماد، معاون پژوهش حوزههای علمیه، در سخنانی در این مراسم گفت: حوزههای علمیه باید نیازهای جامعه معاصر را به خوبی شناخته، ظرفیت خود را برای پاسخگویی به این نیازها بررسی کرده و مسیر درست را برنامهریزی نمایند.
وی افزود: سهم حوزههای علمیه در سبد تولید دانش ملی ایران باید افزایش یابد. تولید دانش برای به کار بستن و بهرهگیری از آن است، بنابراین این دانشها نباید انبار شده و میبایست همچون کالای مورد نیاز بازار، به موقع و در بستهبندیهای شکیل و استاندارد در جامعه عرضه شوند.
آیتالله محسن مجتهد شبستری، نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه تبریز نیز در این مراسم گفت: فقه ما، فقهی پویاست و دو عنصر زمان و مکان در آن مدخلیت دارد و این فقه باید جوابگوی نیازهای عصر فعلی باشد.
وی اضافه کرد: در زمان حاضر، پژوهش دامنه گستردهتری نسبت به گذشته به خود گرفته و طلاب جوان باید در تحقیق و تولید علم فعالیت بیشتری داشته و نسبت به نیازهای دوره معاصر پژوهش نمایند.
در ابتدای این مراسم، حجتالاسلام والمسلمین علی انتظاری، مدیر حوزه علمیه استان آذربایجان شرقی، ضمن خوشامدگویی به طلاب، اساتید و میهمانان همایش،با بیان اینکه پژوهش در موضوعات جدید نیاز اساسی در امر ترویج دین و حقظ دینداری مردم است، گفت: پژوهش باید در حوزههای علمیه با قدرت تداوم یابد و از آن غفلت نشود و حوزه علمیه آذربایجان شرقی در امر پژوهش موفق عمل کرده و دارای رتبههای برتر پژوهش در کشور بوده است.
مدیر حوزه علمیه آذربایجان شرقی کيفيت علمی و تحصيلی حوزههای علميه استان را مطلوب عنوان کرد و افزود: حوزههای علميه استان از روند پيشرفت مطلوبی برخوردارند و هر ساله شاهد اوجگيری علمی و تهذیبی طلاب این استان عالمخيز هستيم.
در بخش دیگری از این مراسم، حجتالاسلام والمسلمین مرتضی قربانی، دبیر جشنواره استانی علامه حلی(ره) در آذربایجان شرقی گزارشی از روند برگزاری دومین دوره برگزاری جشنواره در این استان ارائه کرد.
یادآور میشود در دومین جشنواره استانی علامه حلی(ره) آذربایجان شرقی تعداد 676 اثر از طلاب برادر و 210 اثر از طلاب خواهر این استان شرکت داشتند که در پایان، تعداد نه اثر به عنوان برگزیده استانی، شش اثر به عنوان شایسته تقدیر استانی و چهار اثر به عنوان قابل تحسین استانی شناسایی شدند که در این مراسم لوح تقدیر و جوایز خود را دریافت نمودند. آثار برتر این استان جهت رقابت با آثار برتر سایر استانها به دبیرخانه مرکزی جشنواره در قم ارسال شده است.
مروری بر اظهارات سخنرانان مراسم دومین جشنواره استان آذربایجان شرقی به نقل از خبرگزاری رسا
روحانیت به دنبال هویت منفعتگرایانه صنفی نیست
معاون پژوهش حوزههای علمیه با اشاره به عمق علمی و داراییهای عمیق حوزههای علمیه، گفت: نائینی، شهید ثانی و شیخ انصاری از بزرگان حوزههای علمیه هستند.
وی با بیان اینکه حوزههای علمیه از غنای علمی و عمق پژوهشی برخوردار هستند، افزود: چهرههای برتر حقوق ایران چند نفر هستند که سرمایه علمی خود را از حوزههای علمیه دارند، تمام حرفهایی که در دانشگاه طرح میشود همه از متن سخنان نائینی، شهید ثانی و شیخ انصاری است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه با اشاره به وظیفه انتقال این سرمایه عظیم علمی به جامعه امروزی و جهانی، ادامه داد: این سرمایه عظیم از سوی کدام نسل انتقال خواهد یافت؟ امروز حوزههای علمیه با پژوهش و تحقیق در موضوعات جدید و امروزی باید انتقال دهند این سرمایه عظیم به حوزههای علمیه باشند.
وی با بیان اینکه شهید ثانی، نائینی و شیخ انصاری از بزرگان و قلههای حوزههای علمیه هستند، گفت: اگر در جامعه ایران یک نفر جامعه مدنی و دموکراسی را خوب فهمیده باشد آن یک نفر نائینی است، حوزههای علمیه بزرگان و ستارگان علمی بزرگی دارند که باید الگوی امروز طلاب در پژوهش باشند.
حجتالاسلام والمسلمین عماد با تأکید بر تولید دانش متناسب با نیاز زمانه و شدت بخشیدن بر آن، ادامه داد: سهم ما امروز در تولید علوم اسلامی در جهان ناچیز است، توصیه میکنم طلاب جوان خوش استعداد در عرصه پژوهش وارد شود، و اساتید حوزههای علمیه کمکحال طلاب باشند.
وی با بیان اینکه از افتخارات جامعه روحانیت این است که دغدغهمند هویت منفعتگرایانه صنفی نیست، ادامه داد: حوزههای علمیه تکلیفگرا است، ما امروز نسبت به قرآن، ولایت و امیرمؤمنان(ع) وظیفه داریم، باید با پژوهش در حوزه دین به دنبال ترویج دین اسلام در جامعه امروزی باشیم.
معاون پژوهش حوزههای علمیه ادامه داد: نظامهای آموزش، تهذیب، مدیریت و تبلیغ تا پایان سال آماده بهرهبرداری کامل قرار خواهد گرفت، چشمانداز حوزه علمیه آذربایجان تا ۱۴۰۴ باید مشخص و جایگاه آن مشخص شود و چه نقشی را باید ایفا کند باید طرحریزی شود، بدون تقسیم کار نمیتوان این ظرفیت را به جهان عرضه کرد.
وی گفت: ما ابزارها را فراهم نکردهایم و باید به آن فکر و اندیشه باشیم، باید در حوزههای علمیه فکری برای این امر شود، ظرفیت بزرگ علمی و تولیدات علمی ارزشمند داریم اما قدرت عرضه نداریم و باید فکری در این حوزه شود، تعاملات علمی ما محدود است.
حجتالاسلام والمسلمین عماد ادامه داد: رقیبان علمی ما در جهان به هیچ چیز جز برتریطلبی وابسته نیستند، ما به عناصر اخلاق پایبند هستیم و باید پایبند بمانیم، دانش و تقوا باید کنار هم باشند تا بتوان به رسالت خود در قبال امیرمؤمنان(ع) عمل کنیم، ما مؤظف به منش و کنش انقلابی هستیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: توجه به نیازها و اقتضائات عرصه پژوهش و زمانشناسی از مهمترین بایستههای اصحاب پژوهش است.
پژوهشهای حوزوی باید متناسب با زمان باشد
آیتالله محسن مجتهد شبستری، نماینده ولیفقیه در آذربایجان شرقی با اشاره به آیه نفر، گفت: بر اساس هر شأن نزولی از این آیه شریفه میتوان لزوم تفقه از آیه نفر را استفاده کرد.
وی با بیان اینکه فقه در لغت به معنای شناخت عمیق است، گفت: تفقه به معنای طلب فقه و تخصص در آن است، فقه به معنای دینشناسی است و مرحله عالیه آن اجتهاد است که بر اساس تقلید نیست، بلکه با اجتهاد و دینپژوهی است، حوزههای علمیه در عمل به این آیه شریفه سالیان متمادی از زمان شیخ طوسی در حوزه علمیه نجف و عبدالکریم حائری در حوزه علمیه قم فعال بوده است و تا به امروز تداوم داشته است.
امام جمعه تبریز دین اسلام را دینی پویا و جامع مسائل سیاسی، فرهنگی و اقتصادی دانست و گفت: فقه پویا فقهی که دو عنصر زمان و مکان در آن مدخلیت دارد و در عین انس با فقه جواهری دارای پویایی است، حوزه علمیه باید جوابگوی نیازهای عصر فعلی باشد و بتواند مشکلات فقهی و دینی جهان امروز را حل کند.
وی با اشاره به تأکیدات رهبری در مسأله تولید علم و انقلابیگری حوزههای علمیه، ادامه داد: این امر برای داشتن عنصر آگاهی به زمان است، حوزههای علمیه باید نیازهای روز را درک بکنند و در موضوعات جدید، پژوهش صورت گیرد، معصومان به ما آموختند که با تحقیق و پژوهش پیش برویم.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به دامنه گسترده پژوهش در دوران امروزی، ادامه داد: آیتالله سید محمدباقر صدر در عراق در حوزه پژوهش با قدرت وارد شد و کتابهای فلسفتنا و اقتصادنا را تألیف کرد و در ایران اسلامی شهید مطهری با ابتکار و تولید علم وارد عرصه تألیف و تدوین شد.
وی با اشاره علامه طباطبایی و شاگردانش که با قدرت وارد عرصه علمی و پژوهش شدند، تصریح کرد: این امر پژوهش باید در حوزههای علمیه تدام یابد، طلاب باید با الگو گیری از این بزرگان حوزه علمیه معاصر در عرصه پژوهش فعالتر عمل کنند، استان ما دارای سطح عالی پژوهش در کشور هستند.
امام جمعه تبریز با تأکید بر مسأله مقالهنویسی و جدی گرفتن آن، ادامه داد: نصف سال را حوزههای علمیه تعطیل است، در این ایام تعطیل طلاب حوزههای علمیه به دنبال مقالهنویسی باشند، حوزه علمیه استان باید دارای چند صد نفر مقالهنویس و پژوهشگر باشد.
وی با بیان اینکه اخلاق و اعمال طلاب باید اصلاح شود و با تزکیه خود برای جامعه الگو شوند، گفت: باید عالم باشیم تا معلم دیگران باشید و با ید مزکی باشیم تا مزکی دیگران باشیم، دشمنشناسی، بصیرت و استبکارستیزی و حفظ روحیه انقلابی در کنار تولید علم باید در حوزههای علمیه جدی گرفته شود.
حوزه علمیه آذربایجان شرقی دارای ظرفیت بالای پژوهشی است
حجتالاسلام والمسلمین علی انتظاری مدیر حوزه علمیه آذربایجان شرقی با تأکید بر امر پژوهش و تحقیق در حوزههای علمیه، گفت: حوزه علمیه استان آذربایجان شرقی از حوزههای برتر در عرصه پژوهش در حوزههای علمیه است.
وی با بیان اینکه پژوهش در موضوعات جدید نیاز اساسی در امر ترویج دین و حقظ دینداری مردم است، گفت: پژوهش باید در حوزههای علمیه با قدرت تداوم یابد و از آن غفلت نشود، حوزه علمیه آذربایجان شرقی در امر پژوهش موفق عمل کرده و دارای رتبههای برتر پژوهش در کشور بوده است.
مدیر حوزه علمیه آذربایجان شرقی کيفيت علمی و تحصيلی حوزههای علميه استان را مطلوب عنوان کرد و افزود: حوزههای علميه استان از روند پيشرفت مطلوبی برخوردارند و هر ساله شاهد اوجگيری علمی و تهذیبی طلاب این استان عالمخيز هستيم.
وی با اشاره به استعدادهای برتر علمی و تهذیبی این استان٬ بیان داشت: نفرات برتر علمی حوزههای علميه کشور در جشنوارههای علمی سراسری از ميان طلاب این استان هستند که نشان از توسعه علمی این استان دارد که امروز از تعدادی از این بزرگواران تجلیل و تقدیر خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین انتظاری با بیان اینکه تبریز به همراه قم، تهران و کرمانشاه در زمره چهار شهر برتر ایران از نظر طلبهخیزی است، گفت: ظرفیتهای بزرگی در علوم حوزوی داریم که کسب رتبه نخست کشوری در رشته ادبیات عرب در المپیاد اخیر حوزه نمونهای از آن است و باید این ظرفیتها روز به روز تقویت شود.
وی با اشاره به نخبهپروری در حوزههای علمیه آذربایجان شرقی، ابراز داشت: حوزههای علمیه نیز همانند مراکز آموزش عالی بنیاد نخبگان ویژه خود را دارا است، حوزه علمیه استان در ادبیات عرب به رتبه نخست دست پیدا کرد که از قم نیز بالاتر است، این نشان از ظرفیت بالای حوزه علمیه استان دارد.
مدیر حوزه علمیه آذربایحان شرقی با اشاره به شوق تحصیل علوم دینی در استان، افزود: هر ساله با استقبال بيشتری از جوانان٬ جهت تحصيل در حوزههای علميه روبهرو هستيم.
وی با اشاره به اینکه مسؤولان متوجه نعمت بزرگ حوزههای علميه و جوانان مؤمن و انقلابی مشتاق تحصيل در حوزه نيستند٬ ادامه داد: وجود چنين جوانان مؤمن و انقلابی٬ مایه مباهات و افتخار است٬ از این رو بایستی به این مهم توجه داشت که امروز تقویت حوزههای علميه٬ تقویت انقلاب است.
...در حال ثبت نظر  نظر شما ...در حال ثبت نظر  خروج
|