 |
اخبار > از برگزیدگان جشنواره در سمنان تجلیل شد |
 |
نسخه چاپي ارسال به دوست
شماره خبر : ٣٨٣٦٧٧ تاريخ درج خبر : يکشنبه ٥ مهر ١٣٩٥ ساعت درج خبر : ١٤:٥١
از برگزیدگان جشنواره در سمنان تجلیل شد
آیین اختتامیه نخستین جشنواره علامه حلی(ره) استان سمنان، روز یکشنبه چهارم مهر 1395 با حضور معاونان پژوهش حوزههای علمیه خواهران و برادران کشور و شماری از مسئولان استان، با تقدیر از 19 مقاله در سالن آمفیتئاتر کتابخانه مرکزی شهر سمنان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جشنواره علامه حلی(ره)، حجتالاسلام والمسلمین سید علی عماد، معاون پژوهش حوزههای علمیه، در سخنانی در این مراسم، حوزه علوم انسانی را یکی از حوزههای مهم دانش برشمرد و تأکید کرد که عرضه درست محتوا در این حوزه از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی افزود: در همه بخشهای علوم باید توازن وجود داشته باشد و به اندازه علوم پایه، در علوم انسانی نیز در کشور باید تولید و عرضه محتوا صورت گیرد.
حجتالاسلام علیاکبر حصاری، معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران نیز در سخنانی در این مراسم گفت: دانش معرفتی بنمایه اصلی برای شکلگیری جامعه و تمدنسازی اسلامی است و کشور در مرحله جامعهسازی اسلامی قرار دارد و باید مقدمات تمدنسازی اسلامی فراهم شود.
وی خاطرنشان کرد: طلبههای جوان پرتوان هستند و رسالت اصلی آنها کمک به تولید علوم دینی برای جامعه است.
حجتالاسلام والمسلمین سید علی مهدینژاد، مدیر حوزه علمیه استان سمنان نیز در این آیین ضمن خوشامدگویی به میهمانان، گفت: از زمان آغاز فراخوان 545 اثر به دبیرخانه جشنواره علامه حلی(ره) استان سمنان ارسال شد که از این تعداد 19 اثر به عنوان برترین آثار استان انتخاب شدهاند.
حجتالاسلام والمسلمین سید علی مهدینژاد افزود: از 545 آثر رسیده به دبیرخانه اولین جشنواره استانی علامه حلی(ره)، 71 اثر مربوط به حوزه خواهران و مابقی مربوط به طلاب برادر استان است.
از 19 اثر منتخب در جشنواره استان سمنان، 2 اثر به طلاب برادر و 17 اثر به طلاب خواهر تعلق داشت.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مروری بر اظهارات سخنرانان مراسم نخستین جشنواره استان سمنان به نقل از خبرگزاری ایرنا
چالش اصلی حوزههای علمیه کشور عدم عرضه محتواهای تولیدی است
حجتالاسلام والمسلمین سید علی عماد، معاون پژوهش حوزههای علمیه، روز یکشنبه در آیین اختتامیه جشنواره علامه حلی(ره) گفت: حوزه علوم انسانی یکی از حوزههای مهم است و عرضه درست محتوا در این حوزه از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی اظهار کرد: بسیاری از افراد در این بخش، علم تولید میکنند، اما فقط در ذهن خود از آن نگهداری میکنند و آن را روی کاغذ نمیآورند و برخی دیگر هستند که علم تولید میکنند، اما از آن فقط در بخشهای داخلی استفاده میکنند و آن را عرضه جهانی نمیکنند.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره علامه حلی(ره) با تأکید بر ضرورت تولید محتوا در بخش علوم انسانی در کشور، افزود: در همه بخشهای علوم باید توازن وجود داشته باشد و به اندازه علوم پایه، در علوم انسانی نیز در کشور باید تولید و عرضه محتوا صورت گیرد.
وی گفت: سال 2016 میلادی، 800 دانشگاه برتر جهان مورد ارزیابی قرار گرفتند و 15 دانشگاه ایران نیز در جمع این دانشگاهها قرار داشتند و دانشگاه تهران بر اساس یکی از این رتبهبندیها رتبه 59 را به خود اختصاص داده است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه تصریح کرد: در این رتبهبندی، در حوزه دانش شیمی ایران به رتبه تکرقمی دست یافته است، اما در عرصه علوم انسانی رتبه ایران نگرانکننده و تلنگری برای فعالان این عرصه است.
حجتالاسلام والمسلمین عماد اضافه کرد: در حال حاضر دانشگاههای جهان بر اساس میزان فعالیتها و تولیدات پژوهشی، رتبهبندی و امتیازدهی میشوند و شاخصهای پژوهشی 75 درصد امتیازات را در این رتبهبندی به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه، طلبههای جوان باید به تولید محتوا بپردازند، افزود: حوزه علوم انسانی بسیار گسترده است و حوزه علمیه باید در این شاخص، در اولویت قرار بگیرد.
رسالت اصلی طلاب کمک به تولید علوم دینی برای جامعه است
حجتالاسلام علیاکبر حصاری، معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران، در مراسم اختتامیه جشنواره علامه حلی(ره) استان سمنان، گفت: در حال حاضر در کشور 70 هزار طلبه خواهر در 480 مدرسه علمیه مشغول به تحصیل هستند.
نایبرئیس شورای سیاستگذاری جشنواره علامه حلی(ره) با بیان اینکه دانش معرفتی نیاز و بنمایه اصلی برای شکلگیری جامعه و تمدنسازی اسلامی است، گفت: کشور در مرحله جامعهسازی اسلامی قرار دارد و باید مقدمات تمدنسازی اسلامی فراهم شود.
وی با بیان اینکه دانش فنی، تمدنساز نیست، اضافه کرد: دانش فنی تنها ابزاری برای دانش معرفتی است و به تنهایی تمدنساز نیست.
حجتالاسلام والمسلمین حصاری گفت: گزارههای معرفتی بسیار غنی در کشور وجود دارد که این گزارهها باید به رفتارهای جهانبینانه تبدیل شود تا ساختارهای جامعه شکل گیرد.
وی با اشاره به اهمیت فرهنگسازی سبک زندگی در بین افراد جامعه، و با بیان اینکه سبک زندگی مبحثی بسیار گسترده است و مسأله سادهای نیست، اضافه کرد: سبک زندگی یک طرح تحقیقاتی بسیار بزرگ است و باید این موضوع با نگاه انسجامی بررسی شود.
معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران خاطرنشان کرد: طلبههای جوان پرتوان هستند و رسالت اصلی آنها کمک به تولید علوم دینی برای جامعه است.
وی افزود: افراد فعال در حوزههای علمیه در دنیای امروز اقلیت هستند و نسبت به جمعیت کل دنیا، جمعیت کمی را به خود اختصاص دادهاند.
معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران گفت: این اقلیت کمجمعیت، هدف اصلی خود را آموختن معارف دینی و ارتقای معارف دین قرار دادهاند.
طلبهها برای رفع مشکلات جامعه راهکار ارائه دهند
حجتالاسلام والمسلمین سید علی مهدینژاد، مدیر حوزه علمیه استان سمنان، در مراسم اختتامیه جشنواره علامه حلی(ره) استان سمنان گفت: از زمان آغاز فراخوان، 545 اثر به دبیرخانه جشنواره علامه حلی(ره) استان سمنان ارسال شد که از این تعداد 19 اثر به عنوان برترین آثار استان انتخاب شدهاند.
حجتالاسلام والمسلمین سید علی مهدینژاد افزود: از 545 آثر رسیده به دبیرخانه اولین جشنواره استانی علامه حلی(ره)، 71 اثر مربوط به حوزه خواهران و مابقی مربوط به طلاب برادر استان است.
وی اظهار کرد: دردها و مشکلات بسیار زیادی در جامعه وجود دارد که طلبهها میتوانند با ارائه پژوهشها و مقالات برای رفع این مشکلات گام بردارند و میتوانند برای رفع مشکلات جامعه راهکار ارائه دهند.
مدیر حوزه علمیه استان سمنان گفت: از طلبهها توقعات بسیار زیادی وجود دارد و آنها باید پاسخگوی شبهات موجود در ذهن مردم باشند.
...در حال ثبت نظر  نظر شما ...در حال ثبت نظر  خروج
|