حجتالاسلام والمسلمین محمدصالح مازنی از ارسال ۱۸۸ هزار اثر طی ۱۵ دوره جشنواره علامه حلی خبر داد و اعلام کرد: در این دوره از جشنواره، استان قم دارای ۳۰ اثر برگزیده است و تهران، کاشان، یزد، اصفهان، فارس و… در جایگاههای بعدی قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین محمدصالح مازنی امروز در آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره علامه حلی در سالن همایشهای مدرسه علمیه معصومیه(س) گفت: امروز اختتامیه پانزدهمین دوره جشنواره علامه حلی و دومین دوره آثار پژوهشی اساتید برگزار میشود؛ ۱۸۸ هزار اثر در این ۱۵ دوره جشنواره ارسال شده و یک هزار اثر هم برگزیده شدهاند.
وی افزود: به شهادت ارزیابان دورههای مختلف جشنواره، آثار دورههای اخیر جشنواره کیفیتر از دورههای نخستین است و حتی میتوانیم مدعی باشیم که برخی آثار استانی جشنواره به لحاظ کیفی از دورههای پیشین، برجستهتر و کیفیتر است.
دبیر پانزدهمین جشنواره علامه حلی بیان کرد: خوشبختانه در دوره اخیر، معاونت پژوهش حوزه تلاش گستردهای در زمینه نهادینهسازی پژوهش در بدنه حوزههای علمیه و مدارس علمیه انجام داد.
وی ادامه داد: آموزش روش تحقیق به چهار هزار طلبه در تابستان قبل از جمله رویههای جدیدی است که در زمینه آموزش روش تحقیق به طلاب انجام شده است.
حجتالاسلام والمسلمین مازنی اظهار کرد: یکی از راهبردهای اصلی توسعه پژوهش در حوزه، آموزش اساتید در حوزههای مختلف پژوهشی بوده است.
وی افزود: توسعه جشنواره علامه حلی از مرحله کشوری به مرحله استانی و مدرسهای یکی از راهبردهای جدی پژوهشی در حوزه بوده است و در دوره جاری ۲۷۷ مدرسه علمیه در کشور دارای جشنواره مدرسهای علامه حلی بودند.
دبیر پانزدهمین جشنواره علامه حلی بیان کرد: توسعه گروههای علمی، انتشار و رونمایی مقالات دورههای دوازدهم و سیزدهم، انتخاب سه اثر در بخش ویژه از جمله ویژگیهای این دوره از جشنواره علامه حلی است.
وی افزود: در سامانه جشنواره، ۱۲هزار و ۲۱۰ اثر ثبت شده است که یک هزار و ۴۳۲ اثر مرتبط به جشنواره اساتید و مابقی مرتبط به جشنواره علامه حلی است.
حجتالاسلام والمسلمین مازنی اظهار کرد: از ۷۹4 اثر در مرحله استانی به عنوان آثار برگزیده تجلیل شد که ۷۰ درصد آثار مرتبط به طلاب و مابقی مربوط به اساتید بود.
وی افزود: جشنواره علامه حلی استان قم دارای ۳۰ اثر برگزیده است و تهران، کاشان، یزد، اصفهان، فارس و…. در جایگاههای بعدی به لحاظ تعداد برگزیده کشوری هستند. در بخش اساتید نیز قم با ۱۰ اثر رتبه اول و البرز، یزد، آذربایجانهای غربی و شرقی، هرمزگان و… نیز در جایگاههای بعدی قرار دارند.
دبیر پانزدهمین جشنواره علامه حلی اعلام کرد: در بخش ویژه ۶۹ اثر مورد بررسی قرار گرفت.
وی در پایان گفت: دو موضوع در بخش ویژه جشنواره بعدی گنجانده شده است که شامل “نقش حوزههای علمیه در راهبردهای فرهنگ عمومی و دینداری جامعه” و همچنین “پژوهش و تبلیغ؛ ابزارها و شیوهها” است. البته با توجه به شرایط اخیر جریان مقاومت، مسائل مرتبط به نقش حوزه در محور مقاومت نیز در بخش ویژه جشنواره آینده به عنوان یکی از موضوعات بخش ویژه دیده میشود.