مراسم اختتامیه جشنواره مدرسهای علامه حلی(ره) در مدرسه علمیه امام صادق(ع) قزوین و با حضور رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزههای علمیه کشور برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین سید علی عماد امروز در مراسم اختتامیه جشنواره مدرسهای علامه حلی(ره) که در سالن اجتماعات مدرسه علمیه امام صادق(ع) شهر قزوین و با حضور مدیر حوزه علمیه استان قزوین برگزار شد گفت: دنیای امروز دنیایی است که بر پایه علم و داناییمحوری حرکت میکند و حوزههای علمیه و استادان و طلاب نیز باید در این مسیر با سختکوشی و مجاهدت گام بردارند.
عضو شورای سیاستگذاری جشنواره علامه حلی(ره) طلبه مطلوب اسلام ناب محمدی(ص) را طلبهای دانست که با تمام توان در جهت یادگیری و پژوهش گام بردارد و با دانشمحوری به تحصیل خود جهت بخشد.
وی بیان کرد: اساتید و طلاب حوزههای علمیه کشور باید به مقوله تحقیق و پژوهش توجه جدی کنند و فرهنگ تحقیق باید در بین همه طلاب نهادینه شود.
رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزههای علمیه اظهار کرد: باید در مدارس علمیه پژوهش به معنای دقیق صورت گیرد، چرا که این موضوع مهم (پژوهش) یعنی فرایند تولید دانش و باید به گونهای باشد که به یک سوال اساسی به روز پاسخ دهد.
وی ادامه داد: آموزش، پژوهش، تبلیغ و مدیریت چهار رکن مهمی است که هر طلبه فاضل باید از آنها برخوردار بوده و در یکی از این محورها تلاش جدی داشته و شاخص باشد، چرا که امروز حوزههای علمیه سراسر کشور نیازمند، مدرسین، محققین، مبلغین و مدیران خلاق و مستعد است.
حجتالاسلام والمسلمین عماد عنوان کرد: با توجه به شرایط کنونی طلاب و فضلای حوزه علمیه به ویژه نخبگان حوزوی در سطوح مختلف باید اهل تلاش بوده و برای بازتولید علوم انسانی اسلامی و علوم شیعی در عصر حاضر فعالیت نمایند.
وی بیان کرد: طلبهها باید پیام وحی و مهارتهای دینی تبلیغی را از سر حکمت، فصاحت و بلاغت به جامعه عرضه و اطلاعرسانی کنند و دانش را نشر دهند، چرا که نشر دانش دینی رسالت خطیر حوزه علمیه است.
رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزههای علمیه تلاش و کوشش، جهاد مستمر برای اجرای آموزههای دین و اجرای معارف اسلام و اهلبیت و اجرای معارفی که با اجتهاد به دست میآید را از دیگر وظایف طلاب عنوان کرد.
حجتالاسلام والمسلمین اصغر عرفانی نیز در این مراسم گفت: موتور پیشران حرکت علمی حوزه همان نخبگان و استعدادهای برتر هستند و شناسایی استعدادهای برتر و رسیدگی به امور استعدادهای برتر و بسترسازی مثبت آن و حمایت از آن میتواند نقش تعیینکننده در جهش تولید علم داشته باشد.
حجتالاسلام والمسلمین عرفانی خاطرنشان کرد: تمام کتابها و متونی که میخوانیم اینها پایههای علمی ما هستند و زیر ساخت علمی ما را تشکیل میدهند اما آن پیشرفت علمی با پژوهش صورت میگیرد، پژوهشی که در آینده اتفاق بیفتد بلکه پژوهشی که با تفکر پژوهانه در بستر همین تحصیل و تدریس در همان کلاس درس با بارش فکری پژوهانه اتفاق افتاده و از دل همان تفکر پژوهانه استعدادها گل میکند و میدرخشد و آن تفکر سازنده و نوآورانه را ثمر میدهد.
دبیر شورای حوزه علمیه استان قزوین بیان کرد: در بحث پژوهش و تحقیق و قلم زدن نباید چنین فکر کنیم که قبل از ما آمدهاند و کتابها و پژوهشها نوشته شده و دیگر نیازی به ما و قلم ما نیست اگر آن تفکر صورت بگیرد و استعداد شکفته شود خداوند در درون هر فردی خلقت ویژهای در نظر گرفته است و ممکن است تفکر و علمی که شما به آن میرسید تا قبل شما کسی نرسیده باشد بنابراین در تحصیل علم و پژوهش کوشا باشید.
رئیس شورای جشنواره استانی علامه حلی قزوین خاطرنشان کرد: تا انسان خلق میشود و نسل به نسل میآید میتواند به تعداد نوآوری داشته باشد، علم دنیا نسبت به مجهولاتش شاید یک به میلیارد است، بنابراین فکر نکنید که ما دیگر با این همه علم و کتاب دیگر بیاییم چه کار کنیم این طور نیست ممکن است خداوند در درون شما طلبهها چیزی نهفته باشد که در دل گذشتگان و تاریخ اصلا نیامده است.
مدیر حوزه علمیه استان قزوین عنوان کرد: تولیدات علمی و پژوهشی در حوزههای علمیه باید در جهت گرهگشایی و رفع مشکلات جامعه باشد و از این ظرفیت که امروز در حوزه علمیه استان قزوین وجود دارد باید گامهای خوب و اثرگزاری برداریم.
در پایان این مراسم از طلاب برتر این مدرسه در جشنواره علامه حلی(ره) تقدیر شد.
منبع: خبرگزاری حوزه