مراسم اختتامیه یازدهمین جشنواره علامه حلی استان همدان روز دوشنبه 29 اردیبهشت با حضور نماینده ولیفقیه در استان، مدیر حوزه علمیه استان و جمعی از مدیران و پژوهشگران حوزوی این استان برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین حبیبالله شعبانی، نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه همدان در این مراسم اظهار داشت: در سیره بزرگان آمده که اگر دست به قلم شدید و برای خدا نوشتید، کار شما برکت پیدا میکند.
وی با بیان اینکه برای بسیاری از بزرگان و علما، اسم و رسم مهم نبود و مهم رسیدن مطلب به جامعه بود، گفت: فضای تحقیق و پژوهش در حوزه باید بر اساس نگاه علامه طباطبایی و بر اساس حل مشکلات در جامعه پیش برود.
عضو خبرگان رهبری، تأکید کرد: تحقیقی برکت خواهد داشت که با اخلاص انجام شود.
وی با اشاره به اینکه طلبهای را میتوان طلبه موفق دانست که قلمش بنابر آیات قرآن، قابل قسم خوردن باشد، ابراز کرد: باید در عرصه تقویت و توجه به امر پژوهش در حوزههای علمیه حرکت کنیم.
نماینده ولی فقیه در استان همدان، با بیان اینکه تحقیقها و پژوهشها باید به سمت نوآوری سوق پیدا کند، اظهار کرد: لازمه تحقق این امر، شناسایی درست مسائل اجتماعی است.
وی با تأکید بر اینکه حوزه پیشرو مد نظر رهبر معظم انقلاب، یعنی حوزه جلوتر از جامعه حرکت کند، یادآور شد: حوزهای که عقب تر از جامعه باشد، نمیتواند به درستی مدیریت اجتماعی و تمدنی جامعه را بر عهده بگیرد.
امام جمعه همدان، با گرامیداشت یاد و خاطره شهید رئیسی و دیگر شهدای خدمت، ابراز کرد: شهید رئیسی با وجود تمام فعالیتها و مسئولیتها اما نسبت به مسائل پژوهشی و تحقیقی توجه ویژهای داشتند و این مهم باید به عنوان الگو مد نظر طلاب باشد.
پژوهشهای حوزه علمیه ناظر به نیازهای روز جامعه باشد
آیتالله سیدمصطفی موسوی اصفهانی، مدیر حوزه علمیه استان همدان نیز در سخنانی در این مراسم اظهار داشت: علامه حلی و شهید مطهری، از بزرگترین نمونههای پیوند میان حوزه و دانشگاه هستند، کسانی که نشان دادند اندیشهورزی دینی میتواند افقهای نوینی را در برابر جامعه بگشاید.
وی به ریشههای علمی انقلاب اسلامی پرداخت و تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران حاصل پژوهشهای عمیق فقهی و نظری حضرت امام خمینی(ره) بود، ایشان در سالهای اقامت در نجف، در خلال تدریس مکاسب و بحثهای ولایت، پایههای فکری حکومت اسلامی را طرح کردند.
مدیر حوزه علمیه همدان، خطاب به پژوهشگران خاطرنشان کرد: پژوهش فقط تکرار نظریههای گذشته نیست، بلکه باید ناظر به نیازهای روز جامعه، حوزه و نظام اسلامی باشد، این کار نیازمند استقامت، هدفمندی و آمادگی برای پذیرش سختیهاست.
وی با تجلیل از برگزارکنندگان جشنواره، ابراز کرد: امیدواریم این جشنواره همچنان با قوت و کیفیت ادامه یابد.
در حاشیه این مراسم نیز از برگزیدگان بخشهای مختلف پژوهشی تقدیر شد و آثار منتخب در معرض دید علاقهمندان قرار گرفت.