چهارشنبه, ۱۴ آذر , ۱۴۰۳

از برگزیدگان جشنواره در استان قم تجلیل شد

 

مراسم اختتامیه سومین جشنواره علامه حلی(ره) استان قم، روز شنبه 22 آبان‌ماه 1395 با سخنرانی آیت‌الله مقتدایی و تقدیر از 53 پژوهشگر برتر در سالن همایش‌های مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی جشنواره علامه حلی(ره)، آیت‌الله مرتضی مقتدایی، عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه در این مراسم گفت: موضوعات فراوانی در نظام اسلامی در زمینه‌های قضایی و اجرایی وجود دارد، نیاز است در مورد آنها تحقیق و پژوهش صورت گیرد و حوزه علمیه باید روی این موضوعات کار کرده تا از این طریق از نظام اسلامی حمایت کند.

وی افزود:چه طلابی که آثار آنها امروز به عنوان برگزیده معرفی می‌شوند و چه آنها که برگزیده نشدند، قدم مبارکی برداشته‌اند و باید طلاب به سمت تحقیق و پژوهش بیشتر حرکت کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد فرخ‌فال، مدیر حوزه علمیه استان قم نیز در سخنانی با بیان اینکه طلاب و فضلا می‌بایست از پایه‌های پایین قلم بدست بگیرند تا بتوانند علوم را کاربردی استفاده کنند، از نقش مدیران مدارس علمیه در تشویق طلاب به نگارش آثار علمی تشکر کرد.

در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین حسین حجامی، دبیر جشنواره استان قم، با ارائه گزارشی از وضعیت شرکت طلاب در این جشنواره استانی، رشد کیفی آثار در این دوره، مخصوصا در قالب پایان‌نامه‌ها را از نکات قابل توجه در سومین جشنواره استان قم دانست.

لازم به ذکر است در سومین جشنواره علامه حلی استان قم تعداد 897 پژوهشگر خواهر و برادر در مجموع تعداد 1470 اثر برای دبیرخانه استان قم ارسال کردند که 1119 اثر، متعلق به طلاب برادر و 351 اثر متعلق به خواهران طلبه بوده است.

همچنین، از صاحبان 53 اثر منتخب در قالب برگزیده، شایسته تقدیر و قابل تحسین در این مراسم تقدیر شد.
‌‌‌‌

‌‌

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مروری بر اظهارات سخنرانان مراسم سومین جشنواره استان قم به نقل از خبرگزاری حوزه
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

‌‌‌‌
حوزه با تحقیقات علمی از نظام اسلامی حمایت کند
آیت‌الله مرتضی مقتدایی، عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه، ضمن اشاره به تأکیدات رهبری در مورد تحقیق، پژوهش و پیشرفت در علوم گفت: بحمدالله حوزه علمیه قم در مسیر توسعه علمی پیش‌قدم بوده و ارسال بیش از 1400 اثر به جشنواره علامه حلی نشان‌دهنده این مطلب است.

وی بیان کرد: عرضه پژوهش‌ها در این جشنواره بسیار ارزشمند است؛ چراکه طلاب را دست به قلم کرده است؛ شرکت در این جشنواره چه برگزیده شوند چه نشوند ارزشمند است.

دبیر دوم شورای عالی حوزه‌های علمیه با اشاره به اینکه حضور در جشنواره علامه حلی تنها آغاز کار است، گفت: پژوهشگران نباید به این جشنواره اکتفا کنند؛ بلکه این جشنواره باید آغازگر پژوهش‌های آنان باشد.

وی ابراز داشت: با توجه به گزارش‌های ارائه شده، کیفیت آثار در سال جاری بسیار بیشتر از سال‌های گذشته است و امیدوارم که این پیشرفت علمی هرسال بیشتر شود.

آیت‌الله مقتدایی با اشاره به آثار تحقیق و پژوهش گفت: تحقیقات علمی موجب می‌شود که هم شما علمتان افزایش یابد و هم دیگران از علم شما بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به اینکه در اسلام مرزی برای تحصیل علم، نه از نظر جغرافیایی و نه از نظر سن نداریم، افزود: نباید انسان به عرضه یک مقاله اکتفا کند، بلکه باید به طور مداوم به کار علمی پرداخته و هرچه می‌تواند تلاش داشته باشد.

نائب‌رئیس جامعه مدرسین با اشاره به روایتی در مورد اهمیت علم‌آموزی گفت: پیامبر(ص) فرمود «اگر یک روز بر من بگذرد و آن روز پیشرفت علمی نداشته باشم آن روز برای من مبارک نیست.»

وی تصریح کرد: ما نباید اکتفا کنیم به یک مقدار کار علمی و باید هرچه می‌توانیم تلاش کرده و پیشرفت علمی داشته باشیم.

آیت‌الله مقتدایی داشتن نیت خالص در انجام کارها را مهم برشمرد و گفت: تألیفاتی که بزرگان دینی ما از خود باقی گذاشته‌اند بسیار ارزشمند هستند که نشان‌دهنده خلوص نیت در آنها است.

وی بیان کرد: موضوعات فراوانی در نظام اسلامی در زمینه‌های قضایی و اجرایی وجود دارد که نیاز است در مورد آنها تحقیق و پژوهش صورت گیرد و حوزه علمیه باید روی این موضوعات کار کرده تا از این طریق از نظام اسلامی حمایت کند.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه با بیان اینکه اگر کار برای خدا باشد ماندگار می‌شود، عنوان کرد: اگر کارهای علمی با اخلاص برای خدا و به قصد کمک به نظام و حکومت اسلامی و آسان شدن مشکلات باشد ارزش بیشتری دارد و ماندگار خواهد ماند.
‌‌
‌‌
طلاب از سطح یک، نوشتن و پژوهش را آغاز کنند
حجت‌الاسلام والمسلمین احمد فرخ‌فال، مدیر حوزه علمیه استان قم، با اشاره به روایتی در مورد تفهیم، تدبّر و کاربردی شدن علوم گفت: کاربردی شدن علوم بسیار ارزشمند است و امیدواریم حوزه‌های علمیه در تولید علم بیش از گذشته موفق‌تر باشند.

وی با بیان اینکه جشنواره سوم علامه حلی استان قم از نظر کمی و کیفی رشد بسیاری یافته است، ابراز داشت: آمار و ارقام و بررسی‌ها نشان از موفقیت جشنواره امسال دارد و لازم است از مسئولین حوزه علمیه خواهران و برادران که در یک مجموعه تلاش کردند که این نتایج به دست آید تشکر کنم.

مدیر حوزه علمیه استان قم با اشاره به اینکه تلاش بسیاری برای قلم به دست گرفتن طلاب و تشویق کسانی که نبوغی داشته‌اند صورت گرفته است گفت: این تلاش‌ها موجب شده ، امروز بیش از 800 نفر با تولید 1470 اثر در قالب مقاله، کتاب و پایان‌نامه، آثار ارزشمندی را در حوزه علمیه برادران و خواهران قم رقم بزنند.

وی عنوان کرد: امسال در 12 علم قلم‌فرسایی شده است که کار بسیار ارزشمندی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین فرخ‌فال گفت: طلاب و فضلای حوزه علمیه باید از سطح یک قلم به دست بگیرند تا بتوانند علوم را به‌صورت کاربردی استفاده کنند و به یاری خداوند جشنواره علامه حلی آغازی برای این حرکت شده است.

وی تصریح کرد: حوزه علمیه قم یک ظرفیت بسیار بزرگی است که این جشنواره و این نمایش آثار، گوشه کوچکی از آثار فرهیختگان حوزه است.

مدیر حوزه علمیه استان قم بیان کرد: کتاب سال حوزه و جشنواره علامه حلی(ره) موجب شده است که افتخارات حوزه علمیه به‌خوبی نمایش داده شود.
‌‌
‌‌
ارسال 1470 اثر به جشنواره علامه حلی استان قم
حجت‌الاسلام والمسلمین حسین حجامی، دبیر جشنواره علامه حلی استان قم، با بیان اینکه امسال 898 پژوهشگر تعداد 1470 اثر به دبیرخانه جشنواره استان قم ارسال کردند، گفت: قبل از اینکه جشنواره در قم به‌صورت استانی برگزار شود مجموع آثار برادران تنها 300 اثر بود ولی یک رشد کمی و کیفی بسیار خوبی در آثار داشته‌ایم.

وی بیان کرد: از تعداد آثار ارسالی به جشنواره علامه حلی قم 1119 اثر از برادران و 351 اثر از خواهران بوده است.

دبیر جشنواره علامه حلی استان قم با بیان اینکه امسال نسبت به سال گذشته رشد کیفی بسیار خوبی در پایان‌نامه‌های سطح سه داشته‌ایم گفت: در سال گذشته مجموعه پایان‌نامه‌ها حدود 20 اثر بود، ولی امسال تعداد پایان‌نامه‌ها به 117 اثر رسیده بود.

وی ابراز داشت: در جشنواره امسال تعداد 24 پایان‌نامه سطح سه بیش از 80 امتیاز کسب کرده بودن که با توجه به محدودیت‌های جشنواره تنها از 11 پایان‌نامه تجلیل شده است و امیدوارم سال آینده این محدودیت‌ها برداشته شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین حجامی ادامه داد: در پایان‌نامه‌های سطح چهار نیز این محدودیت‌ها مانع شد که از تمامی پایان‌نامه‌های بالای امتیاز 80 تجلیل صورت گیرد و از تعداد 24 پایان‌نامه تنها از 11 پایان‌نامه تجلیل شد.

وی تصریح کرد: حدود 53 نفر در جشنواره امسال برگزیده شده‌اند که 6 نفر خواهر و باقی آنها از برادران هستند.

دبیر جشنواره علامه حلی استان قم گفت: از بین آثار منتخب 6 اثر مربوط به اخلاق و تربیت، 6 اثر مربوط به ادبیات، 8 اثر مربوط به فقه، 1 اثر مربوط به تاریخ اسلام، 3 اثر مربوط به علوم انسانی، 7 اثر مربوط به فقه و حقوق اسلامی، 6 اثر مربوط به فلسفه و منطق، 5 اثر مربوط به کلام، و 6 اثر مربوط به بخش ویژه شایسته تقدیر، برگزیده و قابل تحسین بودند.

Picture of نویسنده: مدیر سایت

نویسنده: مدیر سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *