جمعه, ۱۳ مهر , ۱۴۰۳

گسترش فرهنگ پژوهش در میان طلاب، از مهمترین اهداف جشنواره است

 

مدیرکل اطلاع‌رسانی و توسعه فرهنگ پژوهش حوزه‌های علمیه گفت: یکی از مهم‌ترین مأموریت‌های حوزه علمیه تولید دانش دینی بر اساس قرآن کریم، فرمایش های پیامبر اعظم اسلام(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است تا این دانش را به جامعه عرضه کند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سید موسی هاشمی تنکابنی روز دوشنبه در نشست خبری هشتمین جشنواره علامه حلی(ره) گفت: گسترش فرهنگ پژوهش در میان طلاب حوزه‌های علمیه یکی از مهمترین اهداف ماست لذا پژوهش را از همان مقاطع سطح پایین حوزه شروع کرده‌ایم و طبیعتا یکی از رویدادهای مهم حوزه همین جشنواره علامه حلی است که با هدف تقدیر از پژوهشگران جوان و توسعه فرهنگ پژوهش در تمامی مدارس و حوزه‌ها برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین هاشمی با بیان اینکه جشنواره منتسب به علامه حلی است که در جوانی به درجه اجتهاد رسید افزود: این جشنواره بر اساس اهداف و مأموریت‌های خود به دنبال تقویت نشاط علمی و گسترش روحیه پژوهش در طلاب، شناسایی نخبگان و حمایت از آنان، افزایش سطح مشارکت و رقابت طلاب، ترغیب به گرایشات تخصصی علوم حوزوی و هدایت آنان به سمت نیازهای حوزه و نظام و مباحث علوم انسانی اسلامی است.

مدیرکل اطلاع‌رسانی و توسعه فرهنگ پژوهش عنوان کرد: توجه به سطوح مختلف علمی طلاب، اهتمام به نیازهای علمی و پرداختن به نیازهای روزآمد و تخصصی سطح جشنواره از جمله سیاست‌های این جشنواره است که مبتنی بر دو رکن اصلی یعنی شورای سیاستگذاری و شورای علمی است.

وی از همکاری حوزه‌های علمیه خواهران در برپایی این جشنواره خبر داد و افزود: اولین دوره جشنواره در سال ۸۷ برگزار شد و 2248 اثر به جشنواره رسید، در چهارمین دوره، 6270 اثر، در ششمین دوره 8450 اثر، در هفتمین دوره 11870 اثر به دبیرخانه رسید و در هشتمین دوره حدود ۱۶ هزار اثر به دبیرخانه رسیده است که شاهد رشد فزاینده‌ای در تعداد آثار بوده‌ایم.

حجت‌الاسلام والمسلمین هاشمی با بیان اینکه در کنار این رشد کمی، رشد کیفی نیز داشته‌ایم تصریح کرد: مقالات، پایان‌نامه‌های سطح سه و چهار، تحقیق پایانی و کتب طلاب در این جشنواره مورد پذیرش قرار دارد.

وی افزود: حوزه برای رشد و بالندگی و پویایی و پاسخگو بودن باید آموزش خود را براساس پژوهش و پژوهش‌محوری قرار دهد زیرا اگر نظام آموزشی همراه با پژوهش باشد خروجی‌های ما کارآمد و کاربردی خواهند بود لذا یکی از اهداف مهم ما این بوده تا همواره پژوهش‌ها در متن حوزه قرار بگیرد.

عضو شورای سیاستگذاری جشنواره علامه حلی افزود: یکی از کارهای منحصر به فرد این جشنواره آن است که با خاتمه جشنواره برای هر اثر یک کارنامه پژوهشی پیش‌بینی می‌شود و نقاط ضعف و قوت اثر گوشزد می‌شود البته این جشنواره سطحی مقدماتی برای کارهای پژوهشی واقعی است.

Picture of نویسنده: مدیر سایت

نویسنده: مدیر سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین نوشته ها

ویدئو