آیین پایانی هفتمین دوره جشنواره علامه حلی حوزه علمیه چهارمحالوبختیاری با حضور نماینده ولیفقیه در استان، مدیریت، اساتید و طلاب حوزه علمیه استان امروز، ۳۰ آبان ماه در شهرکرد برگزار و از بین ۳۲۰ اثر پژوهشی رسیده به دبیرخانه، ۱۷ اثر برگزیده تجلیل شدند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدابوالحسن فاطمی، نماینده ولیفقیه در استان در این آیین به تبیین زندگینامه و ابعاد شخصیتی مرحوم علامه حلی پرداخت و با ابراز خرسندی از توجه و عنایت طلاب و روحانیون حوزه علمیه به مقوله پژوهش، اظهار کرد: علامه حلی قائل است که بعد از الهیات و علم خداشناسی، علم فقه شریفترین علم بوده و استدلالش این است که معاش و معاد مردم در پیوند با فقه قرار دارد یعنی مقررات زندگی و ابعاد فردی و تعاملات اجتماعی و نیز معاد، وابسته به فقه هستند.
وی با بیان اینکه ما در پیشگاه خداوند قدردان زحمات و حمایتها و دلسوزیهای رهبر معظم انقلاب و همیشه دعاگوی ایشان هستیم، افزود: این عظمت، افتخار و تشکیلات و برنامههای فاخر به برکت انقلاب و نظام مقدس اسلامی، امام راحل(ره) و خون مطهر شهدا و به برکت رهبری داهیانه رهبر انقلاب اسلامی است که هم از حوزههای علمیه و هم علما حمایت میکنند.
حجتالاسلام والمسلمین اسحاق سعیدی، مدیر حوزه علمیه چهارمحالوبختیاری نیز در این آیین با اشاره به اینکه امر مهم پژوهش بهعنوان یکی از مسائل اصلی حوزه علمیه باعث شد که امروز دور هم گرد آییم، اظهار کرد: پژوهش از اموری است که به خوبی و با دقت و هدفمندانه میتواند از ساحت دین دفاع و وضعیت علمی جامعه را تقویت کند، دامنه دانش را توسعه بخشد و از وقایع زمان بهترین برداشت را به دست بدهد.
وی با ذکر اینکه پژوهش نیازهای واقعی جامعه را رفع و برای انواع مشکلات راه حل پیدا میکند، ادامه داد: ارتقای اندیشهها در پرتو پژوهش شکل میگیرد و داشتن روحیه پژوهشی باعث تقویت انگیزه در عرصه آموزش میشود. پژوهش یک فرآیند بوده و طبیعی است که پژوهشگر گاه با موانع و مشکلات و بنبستهایی از انتخاب موضوع تا نیافتن راه حل، نبود منابع کافی پژوهشی و سپس، ارائه و انتشار پژوهش، نادیده گرفتن زحمات پژوهشگر و… مواجه شود.
سعیدی بیان کرد: یک محقق خودشناس یعنی یک انسان عالم و اهل اندیشه باید اهل حلم باشد تا پژوهش خود را با صبوری به پیش ببرد و حتی اگر نادیده گرفته شد، دلسرد و مأیوس نشود زیرا اهداف خود را مقدستر از آن میداند که با عدم تشویق این یا آن از کار باز ایستد. محقق خودشناس همواره پیگیر و کوشاست و مصادیق این قسم علمای اهل حلم، فراوان هستند.
مدیر حوزه علمیه چهارمحالوبختیاری با تأکید بر اینکه امروز ما به تعبیر امام راحل(ره) در یک مبارزه علمی هستیم، اظهار کرد: پژوهش و علمآموزی مانند یک مبارزه علمی است که مقام معظم رهبری از آن با عنوان جهاد علمی یاد میکنند. به عنوان طلبه اگر بخواهیم خدمتی به جامعه کنیم باید تعلیم و تحقیق و تدریس ما دردی از مردم را دوا کند و در راستای هدایت جامعه باشد.
سعیدی با بیان اینکه خدمت در مسیر اهلبیت(ع) افتخار روحانیت شیعه و عامل ماندگاری است، افزود: علامه عسگری قائل بود که طلبه باید عمرش را وقف اهلبیت(ع) و شیعیان کند و این یک هنر است که انسان به مهارت تصمیمسازی و تصمیمگیری با محور اهلبیت(ع) برسد. حوزه علمیه راهی روشن و در مسیر ترویج مکتب حضرت امام صادق(ع) و سربازی امام زمان(عج) قرار دارد.
آمار و اطلاعات هفتمین جشنواره علامه حلی استان
مدیر حوزه علمیه استان با اشاره به برگزاری هفتمین دوره جشنواره علامه حلی در چهارمحالوبختیاری همگام با پانزدهمین دوره کشوری این جشنواره گفت: ۳۲۰ اثر از سوی طلاب و روحانیون سراسر استان به دبیرخانه ارسال شد که ۱۷ اثر حائز رتبه برگزیده شدند.
سعیدی تصریح کرد: آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره علامه حلی در چندین مرحله مورد ارزیابی قرار گرفتند که در گام نخست در مدرسه این ارزیابی انجام شد، سپس مراحل داوری تفصیلی اولیه و ثانویه در مرکز استان از سوی اساتید ارزیاب انجام گرفت و مجموع این ارزیابیها به مشخص شدن رتبهها انجامید.
وی با اشاره به روند صعودی آثار دریافتی از بدو برگزاری جشنواره علامه حلی در استان تا امروز، بیان کرد: در سال اول، تنها ۹ اثر دریافت شد که با پیوستن حوزه علمیه خواهران استان به این رویداد پژوهشی، تعداد آثار رشد بالایی داشت و تا بالغ بر ۷۰۰ اثر را شامل میشد. امسال که این جشنواره مختص حوزه علمیه برادران بود، بالغ بر ۳۰۰ اثر دریافت شد.